Naturliga ingredienser i ögonfransserum

Sättet som varje ögonfransväxt serum funkar på beror helt på dess ingredienser. För att uppnå länd, tjocklek och mörknande effekter så bör serumet vara baserat främst på naturliga komponenter. De är utan tvekan säkrare än kemiska ingredienser som används i så stor utsträckning i skönhetsindustrin. Här är några få av de komponenter som vanligen förekommer i de flesta bra frans förbättrande serumen.

Varför är naturliga ingredienser så viktiga?

Ögonfransserum innehåller många ingredienser som noga har utvalts för att få med så många aktiva medel som möjligt. Vissa komponenter är växt eller djur baserade eller så har de utvunnits från mineraler. De potentiella ingredienserna filtreras, pressas och torkas, Sen så utförs en serie tester för att eliminera alla sorters orenheter.
Naturliga ingredienser anses som säkra för människokroppen. De orsakar inte torra ögon eller irritation. De är väldigt sällan orsaken till allergiska reaktioner. Känsligheten mot någon ingrediens är olika för alla. De flesta mineral och växt baserade komponenter lindrar och återfuktar hudområdet runt ögonen. Detta området av ansiktet är särskilt känsligt och kräver extra varsamhet. Huden runt ögonen är väldigt tunn och allt som appliceras på den absorberas omedelbart ner i blodomloppet. Därför så undersöks ögonfransserum noggrant för att minimera och motverka oönskad irritation.

Hur fungerar ingredienserna?

Vid appliceringen av serumet, oavsett om man sätter det på själva fransarna eller på franslinjen, så återfuktar de aktiva ingredienserna fransarna och ger dom djup återfuktning och näring. Dessutom så ökar blodcirkulationen och mer syre och näring tar sig till fransarnas hårsäckar. De effektivaste ögonfransserumen fokuserar på fransarnas rötter. Ju hälsosammare fransens hårsäckar är, ju starkare och längre växer fransen. Mindre populära och inte lika effektiva ögonfransserum är de som bara ska appliceras på fransarna precis som en mascara. Oavsett hur närande ingredienserna är så har de ingen chans att nå till fransarnas rötter. Aktiva ingredienser kan bara återställa fransstrukturen och borde användas mer som frans serum än ögonfransserum.

De viktigaste ingredienserna i ögonfransserum

L-Karnitin kan hittas i nästan alla ögonfransserum eller serum. Det är en liten aminosyra som kan hittas i nästan alla av kroppens celler och den spelar en avgörande roll i produktionen av energi. Den gör håret skinande, mjukt, starkt och spänstigt. Denna lilla molekyl saktar ner apoptos som är vad som stimulerar celldöden i hårsäckarna.
Aloe Vera är den andra väldigt viktiga ingrediensen i ögonfransserum för fransväxt. Den är rik i ett flertal enzymer som tar bort döda skinnceller som täpper igen fransarnas hårsäckar och hindrar den ordentliga penetrationen av näring till rötterna. Den hjälper även bibehålla fukten och vattnet i fransarnas struktur.